Ανοιχτή Αγκαλιά

W3.CSS

 

×

Προειδοποίσηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/anixtiagkalia/public_html/images/Articles/ekdhlwseis/122
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Articles/ekdhlwseis/122

Η ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ "ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ"

Την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009, ο Σύλλογός μας, έκοψε την ετήσια Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, σε ατμόσφαιρα αποκριάτικη. 
Το κέντρο διασκέδασης «Τα Χέρια της Αφροδίτης» φάνταζε πολύ μικρό για να μπορέσει τελικά να δεχτεί τόσο πολύ κόσμο. Από νωρίς είχε γεμίσει ασφυκτικά από παιδιά, γονείς και φίλους της « Ανοιχτής Αγκαλιάς,»
Ξεκινώντας την εκδήλωση, η κα Πομώνη Διονυσία, γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας, ευχαρίστησε από μέρους του Δ.Σ, όλους τους παρευρισκομένους, και ανήγγειλε τις προσπάθειες μας ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης. Φώναξε στο βήμα τον πρόεδρο του Συλλόγου μας τον κο Βακόνδιο Παναγιώτη, αφού τον προσφώνησε με όλες του τις ιδιότητες, ( ως προέδρου της Ανοιχτής Αγκαλιάς, ως παραολυμπιονίκη και ως Σύμβουλου Δημάρχου σε θέματα νεολαίας, άθλησης και ΑμεΑ). Φυσικά το χειροκρότημα που ακολούθησε, ήταν μεγάλο και δυνατό.
Συγκινημένος ο κος Βακόνδιος, καλωσόρησε όλους και όλες, ζητώντας ταπεινά συγγνώμη για τα μέλη που ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί σ? αυτή την λαμπερή εκδήλωση, αλλά λόγω της χωρητικότητας του κέντρου, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν την πολυπόθητη πρόσκληση.
Αναφέρθηκε σε βιωματικές καταστάσεις όταν έπεσε θύμα ατυχήματος και ότι ακολούθησε μετά, με τις προκαταλήψεις της εποχής εκείνης και πως οδηγήθηκε στην ιδέα δημιουργίας ενός συλλόγου. Αρωγοί των προσπαθειών του, για βοήθεια και στήριξη ενός τέτοιου Συλλόγου, ήταν και είναι ο Δήμαρχός της πόλης μας, κος Νίκος Σαράντης, η Κοινωνική Υπηρεσία, ο Οργανισμός Νεολαίας και ’θλησης και το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι οι στόχοι του Συλλόγου μας θα πρέπει να λειτουργήσουν ως προωθητική δύναμη ανατροπής κατεστημένων αντιλήψεων και νοοτροπιών και να τοποθετηθούν τα ΑμεΑ, στο επίκεντρο των εξελίξεων ως υποκείμενο της τύχης των και όχι ως αντικείμενο οίκτου του κοινωνικού και πολιτικού της περιβάλλοντος. Αξίζει να αναφερθεί ότι την εμπιστοσύνη τους προς τον Σύλλογο, έχουν δώσει 380 μέλη, με σύνολο 160 παιδιά. 
Κατόπιν, έγινε αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου στον ένα χρόνο λειτουργίας του:
1. Special Olympics, χάλκινο μετάλλιο στην Δ΄ κατηγορία ικανοτήτων.
2. Συμμετοχή στο καρναβάλι του Ιλίου.
3. Κατασκευή χαρταετών και μάθημα πετάγματος στο περιβαλλοντολογικό πάρκο Αντώνης Τρίτσης
4. Κατάθεση στεφάνων των παιδιών μας σε όλες τις Εθνικές μας εορτές
5. Η Γιορτή της ’νοιξης.
6. Κατασκηνωτικά προγράμματα - Κοινωνικός Τουρισμός
7. Παγκύπριοι αγώνες ποδηλασίας αλλά και διασυλλογικοί.
8. Εκπαίδευση και αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση για στελέχη Αναπηρικού Κινήματος και μέλη του Συλλόγου μας.
9. Εκπαίδευση των παιδιών-μελών του Συλλόγου μας στις νέες τεχνολογίες.
10. Εισαγωγή παιδιών στις Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ σε επιδοτούμενα προγράμματα.
11. Εισαγωγή παιδιών μας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
12. Προγράμματα εργοθεραπείας-χειροτεχνίας.
13. Μουσικοκινητική Αγωγή-Κατασκευές.
14. Συμμετοχή σε αθλητικές οργανώσεις, μπάσκετ ( όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια), bowling( πρωταθλήτρια ομάδα), ποδόσφαιρο, πινγκ-πονγκ, κολύμβηση και τώρα 3 νέα αθλήματα, χόκευ με την συνεργασία του «Αστέρα Αγίων Αναργύρων», χάντμπωλ και μπάσκετ γυναικών
15. Δημιουργία ομάδας για Συναισθηματική- υποστηρικτική.
16. Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.
17. Εκμάθηση μουσικών οργάνων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο.
18. Στις 3 Δεκεμβρίου 2008, 21 αθλητές βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο της πόλης μας για τις αθλητικές διακρίσεις τους.
19. Ημερίδα επιμόρφωσης 45 συνοδών στο ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για Α.με. Α.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Βακόνδιος ευχαρίστησε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του Συλλόγου μας, τους δωροθέτες και φίλους, που με την αμέριστη συμπαράστασή τους βοηθάνε στις δράσεις του Συλλόγου ως επίσης και τους αφανείς ήρωες που στηρίζουν ηθικά και ψυχολογικά τους στόχους και σκοπούς της «Ανοιχτής Αγκαλιάς». Ευχήθηκε σε όλους, αγάπη, υγεία και ειρήνη και « το 2009 να είναι η χρονιά που η αγκαλιά μας θα είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε ξεχωριστό και για οτιδήποτε διαφορετικό» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Τέλος για την κοπή της βασιλόπιτας, φώναξε έναν- έναν τους εκλεκτούς καλεσμένους, να κόψουν το δικό τους κομμάτι και να ευχηθούν με τη σειρά τους. 

Πρώτη ανέβηκε στο βήμα η κα Μιλένα Αποστολάκη, υπουργό και βουλευτή Β΄Αθηνών-ΠΑΣΟΚ, που λόγω άλλων υποχρεώσεων, έπρεπε να αποχωρήσει αμέσως. Μετά ακολούθησε ο Δήμαρχός μας, κος Νίκος Σαράντης, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι γνώσεις του για τα ΑμεΑ στο πλάι του κου Βακόνδιου εμπλουτίστηκαν και διαμόρφωσαν μιαν άλλη πιο ανθρώπινη εικόνα της ζωής, συνθέτοντας μια φιλόξενη πόλη για όλους.
Ακολούθησαν με τη σειρά η κα Γιαννάκη Αργυρώ, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και υπεύθυνη Κοινωνικών Υπηρεσιών, ο κος Περάκης Αλέκος, Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, ο κος Κοντοπίδης Φλώριος, Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού,ο κος Νάστας Χρήστος, μέλος της Εκτελεστικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, o οποίος εξήρε το έργο του Δήμου των Αγίων Αναργύρων και εξέφρασε τα συγχαρητήρια της Συνομοσπονδίας, στον Δήμαρχο μας, κο Νίκο Σαράντη, για την ευαισθησία του στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στα ΑμεΑ, κάνοντας την ευχή και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. 
Ακολούθησε ο κος Κουτσάκης Μιχάλης, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκηδόνας, η κα Αγαγιώτου Βασιλική, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας και Διοίκησης Χαλκηδόνας, ο κος Σιώρος Νικόλαος, Αντιδήμαρχο οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Νεας Χαλκηδόνας, ο κος Φράγκος Γεώργιος, Πρόεδρος της ομάδας χόκευ «ΑΣΤΕΡΑΣ Αγίων Αναργύρων», ο κος Γουλτίδης Χρήστος, Αρχηγός ομάδων χόκευ, και τέλος την κα Μαντζάκου Αναστασία , Πρόεδρος του ΣΕΟ Αγίων Αναργύρων. Όλοι τους, έκοψαν από ένα κομμάτι βασιλόπιτα και ευχήθηκαν τα καλύτερα για τον Σύλλογό.

Το τελευταίο κομμάτι της πίτας, το έκοψε ο πρόεδρός, κος Βακόνδιος Παναγιώτης, και το αφιέρωσε σε όλες τις οικογένειες που επωμίζονται τα βάρη και τις δυσκολίες όλων των αγαπημένων τους προσώπων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι εστάλη το ακόλουθο μήνυμα από την βουλευτή Β΄ Αθήνας- ΠΑΣΟΚ, κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. 

« Αγαπητοί Φίλοι, Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στην εκδήλωση σας. Δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ. Σας παρακαλώ να μεταφέρετε τον χαιρετισμό μου και εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωση σας.
Με εκτίμηση 
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου»


Μετά από αυτά τα διαδικαστικά, ο χορός και το γλέντι ξεκίνησαν με αμείωτη ένταση και συμμετοχή παιδιών, γονέων και φίλων.
Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Με επιτυχία στέφθηκε και η λαχειοφόρος αγορά, όπου υπήρχαν δώρα για όλους τους παρευρισκομένους, αφού οι δωροθέτες, που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα ευαισθητοποίησης, ήταν παραπάνω από τις προσδοκίες μας, Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, όσους έτρεξαν και κουράστηκαν για τα διαδικαστικά, τους αφανείς ήρωες και εθελοντές των προσπαθειών μας.
Ευχόμαστε του χρόνου, η επόμενή μας εκδήλωση, να γίνει σε μεγαλύτερο χώρο, να έχει την ίδια επιτυχία, με πολύ περισσότερα μέλη και με περισσότερες δραστηριότητες σε όλους τους τομείς.

{gallery}Articles/ekdhlwseis/122{/gallery}
Βρίσκεστε εδώ: Home Εκδηλώσεις Η ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ "ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ"