Ανοιχτή Αγκαλιά

W3.CSS

 

×

Προειδοποίσηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/anixtiagkalia/public_html/images/Articles/ekdhlwseis/119
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Articles/ekdhlwseis/119

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά οι γονείς και οι φίλοι του Συλλόγου μας «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» συμμετείχαν στην Εκδήλωση Αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Δήμος των Αγίων Αναργύρων και το Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» στις 10 Απριλίου 2009.
Στην διοργάνωση αυτή, εκτός από τον Σύλλογο μας, πήραν επίσης μέρος, η Κοινωνική Υπηρεσία, όλα τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, η εθελοντική ομάδα «Δράσις» και τα Παιδικά Χωριά SOS. 
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν όλοι οι φορείς να δημιουργήσουν εορταστικές κατασκευές και να συμμετάσχουν σε ένα πασχαλινό bazaar, όπου τα έσοδα θα μοιραζόντουσαν στους δύο προαναφερόμενους συλλόγους, «Ανοιχτή Αγκαλιά» και Παιδικά χωριά SOS.
Ο ουσιαστικός όμως λόγος ήταν η ενθάρρυνση των παιδιών με αναπηρία να επιδείξουν τις δεξιότητες τους μέσω των δημιουργιών τους ενόψει της γιορτής του Πάσχα, την επιδίωξη του Δήμου, ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε μια φιλόξενη πόλη Ίσων ευκαιριών για όλους, ως επίσης και να προσφερθεί μια οικονομική ανάσα για την επίτευξη των στόχων των δύο αυτών συλλόγων. 
Γονείς και παιδιά-μέλη του Συλλόγου μας κινητοποιήθηκαν μετατρέποντας την αίθουσα του Δ? ΚΑΠΗ που έχει παραχωρηθεί σαν έδρα μας, σε καλλιτεχνικό εργαστήρι. Με πολλή φαντασία και μεράκι δημιούργησαν πασχαλινές διακοσμητικές κατασκευές, πολύχρωμες λαμπάδες, συνθέσεις από καλαθάκια με πασχαλινά αυγά και καραμελίτσες και διάφορα άλλα δώρα. Οι εθελόντριες-μέλη του Β΄ΚΑΠΗ προσέφεραν χειροποίητα γλυκά.
Όλα τα αντικείμενα εκτέθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένα περίπτερα στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις προς τέρψη των παιδιών, αφού οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με θεατρικό παιχνίδι και χόρεψαν ακολουθώντας ένα μουσικό πρόγραμμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Παιδικά Χωριά SoS, εκτός του ότι δεν συμμετείχαν με δημιουργίες τους, δεν έφεραν και τα παιδιά του Συλλόγου τους να χαρούν και να νιώσουν αυτήν την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Απλά παρευρέθηκε ένα άτομο για καθαρά εισπρακτικό σκοπό. 
Σε όλο αυτό το διάστημα πολύς κόσμος επισκέφτηκε αυτό το χαρούμενο πασχαλινό παζάρι, όχι μόνο γονείς και φίλοι του Συλλόγου μας, αλλά και απλοί περαστικοί, οι οποίοι εξεπλάγησαν ευχάριστα από το εορταστικό κλίμα αλλά και από τις όμορφες κατασκευές των παιδιών. Έτσι πολλοί προτίμησαν να καλύψουν τις ανάγκες τους, αγοράζοντας δώρα από αυτή την πασχαλινή εορταγορά. 
Πολύ ευγενική η χειρονομία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, να μοιράσει γαρύφαλλα σε όλους τους παρευρισκόμενους. 
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, διατέθηκαν για την περάτωση των στόχων και δράσεων και των δύο συλλόγων. 
Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ και όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, επιθυμούν να ευχαριστήσουν για άλλη μια φορά, θερμά τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων κο Νίκο Σαράντη για την αμέριστη συμπαράσταση του στο δύσκολο έργο μας. 
Όλο το προσωπικό του Πολιτιστικού Κέντρου για τις φανταστικές δημιουργίες τους και τις ώρες που μαζί μας πέρασαν, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Όλους τους φορείς που ήταν εκεί, αποδεικνύοντας ότι η διαφορετικότητα μας ενώνει.
Επίσης, όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους που εργάστηκαν εθελοντικά για την υλοποίηση αυτής της τεράστιας προσπάθειας.
Τέλος, όλους όσους μας επισκέφτηκαν και έδωσαν με τον τρόπο τους λάμψη, αγάπη και ηθική στήριξη σε αυτά τα παιδιά. Στοιχεία και αισθήματα που τόσο πολύ τα έχουν ανάγκη για ενσωμάτωση τους σε μια φιλόξενη πόλη που όλοι μας οραματιζόμαστε.

{gallery}Articles/ekdhlwseis/119{/gallery}
Βρίσκεστε εδώ: Home Εκδηλώσεις ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ