Ανοιχτή Αγκαλιά

kalanta2010-4Αντιπροσωπεία των παιδιών του Συλλόγου μας, εμπνευσμένοι από το πνεύμα των Χριστουγέννων, είπαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο μας, κο Νίκο Σαράντη, στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, επισκεπτόμενοι το Β΄και Γ΄ΚΑΠΗ, αλλά και σε ασθενείς και άτομα με αναπηρία του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων. 

Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια ανάπτυξης του Κοινωνικού προγράμματος του, έκδωσε την Κάρτα Μέλους που επιδιώκει να παρέχει στους κατόχους της, σημαντικές ελαφρύνσεις:

 

A . Δυνατότητα συμμετοχής με ή χωρίς οικονομική επιβάρυνση ή ακόμα με προσφερόμενη έκπτωση σε προγράμματα

 

  1. Κοινωνικής στήριξης με δυνατότητα προμήθειας ειδών καθημερινής διατροφής, ρουχισμού και ψυχαγωγίας από συμβεβλημένα καταστήματα  του Δήμου μας.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο γι αυτό τον σκοπό μας, στον Σύλλογο Εμποροβιοτεχνών Αγ. Αναργύρων, με παραλήπτη τον Πρόεδρο, κο Μαργαρώνη, και αναμένουμε να μας ενημερώσει ποιες εμπορικές επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μας και να προσφέρουν ποσοστό έκπτωσης στα παρεχόμενα είδη τους. Επιπλέον έχουν συσταθεί ομάδες όπου θα επισκεφτούν όλα τα μαγαζιά, και αφού ενημερώσουν για τους στόχους και σκοπούς του Συλλόγου μας θα ζητήσουν την ανταπόκριση τους. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα τυπωθεί ένας κατάλογος με όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και τις προτεινόμενες εκπτώσεις τους. Θα διατεθεί σε όλα τα μέλη μας και θα δημοσιευθεί στο επίσημο site μας.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010  

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογός μας συμμετείχε στις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, τιμώντας τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Όλα τα παιδιά ομοιόμορφα ντυμένα και καμαρωτά, με την βοήθεια των εθελοντών μας, παρέλασαν μπροστά από εκπροσώπους της πολιτικής,

Εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία

1Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, 10.00 – 22.00

Αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος

«Πας καλά; Κάνε μια στάση και άλλαξε στάση…!»

Αυτό ήταν το σύνθημα των 30 φορέων ψυχικής υγείας και ατόμων με αναπηρία που συμμετείχαν στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.»

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση

Ξεκίνησε η καταγραφή των Ατόμων με Αναπηρία του Συλλόγου μας που θα ενταχθούν στα επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης του ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα αυτά, απευθύνονται σε άτομα με αναπηρίες πάνω από 50% - κατόπιν πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ΙΚΑ – ηλικίας 16 έως 55 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας και με παθήσεις όπως σωματικές αναπηρίες, κινητικά προβλήματα, οργανικές ανεπάρκειες, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, λευχαιμία, καρκίνο, ηπατίτιδα Β, σκλήρυνση κατά πλάκας,  Α IDS , κώφωση, βαρηκοΐα, Νοητική υστέρηση.

Εξαιρούνται άτομα με ολική τύφλωση και ψυχιατρικά προβλήματα.

Οι ειδικότητες που παρέχονται από την Σχολή είναι διάφορες όπως Ξυλουργική-Έπιπλα Κουζίνας, Πηλοπλαστική-Τουριστικά Κεραμικά, Αγιογραφία εικόνων, τέμπλων και ιερών ναών, Δερμάτινες τσάντες, Ηλεκτρονικός υπολογιστικών συστημάτων και Δικτύων καθώς και Υπάλληλος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου.

Επίσης για τις βαριές αναπηρίες, υπάρχουν και προγράμματα με την μέθοδο της τηλεκατάρτισης, της εξ΄αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Η φοίτηση τους διαρκεί από 2 έως 3 χρόνια και οι καταρτιζόμενοι επιδοτούνται κάθε μήνα με ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό.

Από τον Σύλλογο μας, μέχρι τώρα,  φοιτούν 45 μέλη μας.

Βρίσκεστε εδώ: Home 2010