Ανοιχτή Αγκαλιά

Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας των Ατόμων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση έθεσε τις βάσεις για την άρση του αποκλεισμού των Α.με.Α από όλες τις βαθμίδες του Εκπαιδευτικού Συστήματος, από την Προσχολική έως και την Τριτοβάθμια.
Με πρωταρχικό στόχο μας την όσο το δυνατόν πληρέστερη μόρφωση των παιδιών με αναπηρία, ο Σύλλογος μας άνοιξε μια ακόμα πόρτα για εισαγωγή τους στο Λύκειο και μετά εφόσον το επιθυμούν στα Ανώτερα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Εκτός από την εγγραφή τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Αγίων Αναργύρων, για την κάλυψη εκπαιδευτικής ύλης Γυμνασίου. Με την απόκτηση του Απολυτηρίου τους, θα μπορούν, τώρα πια, να εγγράφονται στο 3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

Την Τετάρτη 9/12/2009 μια ομάδα εθελοντών του Συλλόγου μας, επισκέφτηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας.

Η αποστολή αυτή προσέφερε ρούχα και είδη διαβίωσης, τα οποία ήταν φορτωμένα σε δύο γεμάτα φορτηγάκια, για τις ανάγκες του Κέντρου Ημέρας Εφήβων και Νέων, που βρίσκεται στην οδό Αρίστωνος 6-8 και Πιερίας 5, στο Μεταξουργείο.

Είχε προηγηθεί στο χώρο του Δ΄ ΚΑΠΗ όπου βρίσκεται η έδρα μας,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΑΜΟΥ

Η παρουσία σας, μια ευχή και ένα χαμόγελο

Θα ομορφύνουν το γάμο μας, που θα γίνει

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009,

Στις 7.00 μ.μ,

Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος,

Μεταμόρφωση.

 

Π α ν α γ ι ώ τ η ς  &  Θ ε ο δ ώ ρ α

 

 

Οι οικογένειες:

 

Νικολάου & Ειρήνης Ζευκιλή

Αθανασίου & Καλλιόπης Σιόζου

 

Οι κουμπάροι :

 

Παναγιώτης Βακόνδιος & Ευτυχία Καραγεώργου

 

Ο Πρώτος Γάμος παιδιών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»

 

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ,τελέσθηκε ο γάμος δυο αγαπημένων παιδιών-μελών του Συλλόγου μας.

Ο Παναγιώτης Ζευκιλής και η Θεοδώρα Σιόζου γνωρίστηκαν μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Η θρησκευτική τελετή έγινε μέσα σε ένα έντονο κλίμα συγκίνησης,

Στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου μας, όσον αφορά την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα, έχουμε την προσοχή μας στο θέμα της προσβασιμότητας και προσπέλασης σαν προτεραιότητα μας, στον πυρήνα του σχεδιασμού κάθε έργου που προωθούμε.
Είναι γνωστό ότι το ήδη υφιστάμενο δομημένο περιβάλλον δεν βοηθάει στην κατεύθυνση αυτή.
Σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθούμε να δώσουμε την ευκαιρία στα άτομα με κινητική αναπηρία να ζουν μια φυσιολογική ζωή αναδεικνύοντας τις ικανότητες τους, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν αγοραστικό κοινό.
Έτσι αποφασίστηκε, ότι το άτομο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, με βάση την διεύθυνση κατοικίας του,  θα εξασφαλίζεται με κατασκευή ραμπών, η πρόσβαση και προσπέλαση του  από τον χώρο διαμονής του σε κοντινή κεντρική οδική αρτηρία του Δήμου μας. 
Αν είναι κάτοχος αναπηρικού αυτοκινήτου, θα ξεκινά η διαδικασία δημιουργίας θέσης στάσης και στάθμευσης έξω από την κατοικία του ή σε κοντινή επιτρεπόμενη θέση.
Μετά τον συνολικό σχεδιασμό όλου του Δήμου μας, όσον αφορά πολεοδομικές παρεμβάσεις, για την εξασφάλιση  πρόσβασης, προσπέλασης αλλά και θέσεις στάθμευσης,  προχωρούμε να εξετάσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο ξεχωριστά στις μετακινήσεις του. 
Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, βασική προϋπόθεση είναι να ενημερωθούμε για την  διαμονή τέτοιου ατόμου με αναπηρία στο Δήμο μας.
Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία, που βρίσκεται στην Λ. Γαλατσίου 19, υλοποιεί  προγράμματα που στοχεύουν στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρία σε ειδικότητες που συνάδουν με την ιδιαιτερότητα τους, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να μπορέσουν να εργασθούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας ή να αυτοαπασχοληθούν.
Παράλληλα οι καταρτιζόμενοι κατά την διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης απολαμβάνουν ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής βοήθειας, ώστε να εμψυχωθούν και να ενθαρρυνθούν στην απόκτηση επαγγελματικών προσόντων, να διευρύνουν τις δεξιότητες και κλίσεις τους και να προετοιμασθούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Η διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης είναι δύο έως τρία σχολικά έτη κατά

Βρίσκεστε εδώ: Home 2009