Ανοιχτή Αγκαλιά

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
W3.CSS

 

Home Κάτι δικό σου Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ VS ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ VS ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Θλίβομαι κάθε φορά που ακούω για τα εμπόδια που βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους οι γονείς και τα παιδιά με αναπηρίες.

Θλίβομαι όμως περισσότερο, όταν γνωρίζω ότι σε μερικές περιπτώσεις ιατρικής φύσεως, ενώ περιμένεις να υπάρχει μια αντιμετώπιση ευαισθησίας και κατανόησης, εκεί συναντάς τοίχο και μάλιστα αμετακίνητο και ψυχρό.

Συγκεκριμένα θέλω να σχολιάσω το θέμα της ιατρικής συναίνεσης για να μπορεί ένα παιδί να γευτεί την ψυχαγωγία μέσω ομαδικού ή ατομικού παιχνιδιού και χρειάζονται τα παιδιά με αναπηρία για να λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες των Special Olympics , αλλά και άλλων φορέων.

Φυσικά να αναφέρω ότι όταν οι γονείς στέκονται κάπως καλά οικονομικά και έχουν τον δικό τους οικογενειακό γιατρό που κουράρει και γνωρίζει επί σειρά ετών, τα παιδιά τους, είναι μερικές φορές, όλα καλά με την προϋπόθεση ότι μπορούν να ανταποκριθούν στην οικονομική απαίτηση του θεράποντος ιατρού.

Εδώ όμως υπάρχει μια απορία. Τόσα χρόνια είναι γνώστης της πάθησης του παιδιού ως επίσης και της εξέλιξης του ίδιου του παιδιού, γιατί θα πρέπει όταν το βεβαιώσει σε ένα έντυπο να πληρωθεί με 50-60 ευρώ.

Όμως, δυστυχώς εδώ δεν θέλω να μιλήσω γι αυτή την μικρή μειοψηφία γονέων-παιδιών, αλλά για την τεράστια πλειοψηφία που συναντάμε, ακούμε και βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, που εμείς σαν Σύλλογος τουλάχιστον το αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Όταν το κάθε παιδί με αναπηρία, θέλει να νιώσει χαρούμενο, δραστήριο και ισάξιο σ΄ αυτή την παράλογη κοινωνία, πάντα θα υπάρχει κάποιος να του υπενθυμίζει ποιά είναι η θέση του .

Το πρόβλημα λοιπόν σ΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι το ΙΚΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να εκδώσει αυτές τις ιατρικές βεβαιώσεις, έτσι ώστε να αναγκάζουν οι γιατροί τα παιδιά να επισκέπτονται το ιδιωτικό τους ιατρείο για λόγους ευνόητους.

Το κόστος μιας τέτοιας επίσκεψης, φτάνει συχνά σε ποσό άνω των 60 ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια, όταν θα πρέπει να πληρώσει για την συμμετοχή του παιδιού σε αγώνες

Γιατί θα πρέπει οι γιατροί να εκμεταλλεύονται τους γονείς που το μόνο που θέλουν είναι να βλέπουν γελαστά παιδικά ματάκια.?

Πόσο έντιμο είναι να υπογράφεις μια βεβαίωση μόνο με την ένδειξη ότι θα καρπωθείς 50-60 ευρώ?

Πόσο θα φτωχύνεις αν δεν τα πάρεις?

Εμείς λοιπόν σαν Σύλλογος κάνουμε έκκληση στον Ιατρικό Σύλλογο, άν υπάρχει κάποιος καρδιολόγος, γιατρός με ευαισθησία και φιλότιμο, να επικοινωνήσει με τα γραφεία του Συλλόγου μας, έτσι ώστε να καλύψουμε αυτό το μεγάλο κενό που χωρίζει τα παιδιά με αναπηρία από την χαρά του αθλητισμού και της συμμετοχής για μια κοινωνία προσιτή σε όλους μας, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα.

 

Χορηγοί

Οι κατασκηνώσεις μαςΣήμερα έχουμε

Συνεντευξη Του Προεδρου

WebΑνοιχτή Αγκαλιά

Ο Καιρός

To τραγούδι μας