Ανοιχτή Αγκαλιά

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
W3.CSS

 

Home Κάτι δικό σου ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.....ΣΤΟ PAVLINA BEACH HOTEL!!!!!!!!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.....ΣΤΟ PAVLINA BEACH HOTEL!!!!!!!!

 

Kοιτούσα έκπληκτος το διαφημιστικό σποτ « ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας» που εξέφραζε την άποψη των ιδιοκτητών ξενοδοχείων, να προτιμήσoυμε όλοι μας, να κάνουμε τις διακοπές μας στην Ελλάδα, με την πεποίθηση ότι τα ξενοδοχεία της Ελλάδας μας σέβονται και κάνουν το παν για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας για ξένοιαστες διακοπές.

Τι ειρωνία! Αναρωτήθηκα.

 

Είμαι άτομο με κινητικά προβλήματα και για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας να μην σέβονται την διαφορετικότητά μας όπου και να κινηθούμε.

Για την ιστορία, απευθύνθηκα σε ένα τουριστικό γραφείο να μου υποδείξει ένα ξενοδοχείο για να περάσω 7 μέρες ωραία και ανέμελα με την ένδειξη ότι θα το ήθελα να είναι προσβάσιμο λόγω του προβλήματός μου. Το ενδεδειγμένο ήταν το Pavlina Βeach Hotel στα Νιφορέïκα Πάτρας και παρέλαβα το voucher με την ένδειξη ότι έχω κινητικό πρόβλημα.

Μόλις έφτασα στο ξενοδοχείο, με υποδέχτηκε μια ανηφορική διαδρομή στο οδόστρωμα που ευτυχώς η συνοδός μου μπορούσε αλλά με δυσκολία, να κυλήσει την τροχήλατη βαλίτσα μας. Στο δωμάτιο που μας δόθηκε θα έπρεπε να κατέβω κάποια σκαλιά. Είπα δεν πειράζει.

Για να πάω στον χώρο της πισίνας όμως, έπρεπε να κατέβω 18 σκαλιά με ύψος 25 πόντους το καθένα. Άρχισα να καταλαβαίνω πόσο πολύ σέβονται την αξιοπρέπειά μου και κατά πόσο ενδιαφέρονται να μου διευκολύνουν την παραμονή μου στο ξενοδοχείο.

Κατέβηκα τα σκαλοπάτια αναλογιζόμενος ότι θα είναι τα τελευταία και καλοπροαίρετα θα έκανα άσκηση κάθε μέρα να τα ανεβαίνω και να τα κατεβαίνω περίπου 3 φορές.

Έτσι βρέθηκα στον χώρο της πισίνας και διαπίστωσα ότι η καφετέρια και το μπαρ ήταν σε επίπεδα.

Κάποια στιγμή βρισκόμενος στην καφετέρια έκανα το οργανικό λάθος να θέλω να επισκεφτώ την τουαλέτα. Έπρεπε να περπατήσω γύρω στα 100 μέτρα, να κατέβω 13 σκαλιά και κατευθυνόμενος στο χώρο του υπόγειου του ξενοδοχείου να βρω την τουαλέτα.

Όσο για την θάλασσα, απατηλό όνειρο αφού θα έπρεπε να περπατήσω 800 μέτρα και να κατέβω 84 σκαλοπάτια.

Η προσβασιμότητα στο μεγαλείο της. Μπράβο σε αυτούς που σε αυτό το ξενοδοχείο δώσανε 4 αστέρια!!!!!!!!! Ίσως κάτι άλλο θα έπρεπε να έδιναν…….

Αισθάνθηκα δυο φορές ανάπηρος. Ως πότε θα υπάρχει αυτή η υποκρισία. Ως πότε οι ιδιοκτήτες αυτών των ξενοδοχειακών μονάδων να καταλάβουν ότι υπάρχουμε και εμείς. Πότε επιτέλους θα γίνει πράξη ο νόμος περί υποχρεωτικής προσβασιμότητας μονάδων του ήδη υφιστάμενου περιβάλλοντος.

Άραγε πότε???

 

Χορηγοί

Οι κατασκηνώσεις μαςΣήμερα έχουμε

Συνεντευξη Του Προεδρου

WebΑνοιχτή Αγκαλιά

Ο Καιρός

To τραγούδι μας