Ανοιχτή Αγκαλιά

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
W3.CSS

 

Home Κάτι δικό σου ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΟΨΗ .......ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΟΨΗ .......ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δανειακή σύμβαση που οι όροι της οδηγούν την πλειονότητα των πολιτών της στη φτώχεια.

Ανάμεσα σε αυτούς, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, των οποίων η ανησυχία για το αύριο λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις.

 

Είναι εκείνοι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόσθετο κόστος για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας τους, το οποίο βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με τον βαθμό αναπηρίας τους.

Είναι εκείνοι οι πολίτες, που νέα άκριτη και οριζόντια μείωση κοινωνικών, υγειονομικών, προνοιακών παροχών, θα τους οδηγήσει όχι βήμα-βήμα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά κατευθείαν στον Καιάδα. Είναι εκείνοι οι πολίτες που οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους αντιμετώπιζαν διαχρονικά την ανεργία η οποία ήδη λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Σε αυτή την φάση, δεν συζητάμε για μέτρα προστασίας τους από την φτώχεια, αλλά για μέτρα προστασίας από την εξαθλίωση και εξόντωσή τους. Η πλειονότητα των ανθρώπων με αναπηρία, ζει με πενιχρές αναπηρικές συντάξεις, ή με προνοιακά επιδόματα τα οποία δεν μπορούν να εγγυηθούν ούτε αυτή την κάλυψη των στοιχειωδών βιωτικών τους αναγκών, πόσο μάλλον των πρόσθετων αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους.

Ο Σύλλογό μας, μαζί με το Αναπηρικό Κίνημα, συντασσόμενο με τα συνδικάτα των εργαζομένων και τους φορείς της κοινωνίας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με το νέο μνημόνιο. Το μνημόνιο της εξαθλίωσης, της υποτέλειας και της εξόντωσης των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλούμε έστω και τώρα, να προστατέψετε τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους. 

Με εκτίμηση,

Π.Βακόνδιος

Πρόεδρος του Συλλόγου με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Χορηγοί

Οι κατασκηνώσεις μαςΣήμερα έχουμε

Συνεντευξη Του Προεδρου

WebΑνοιχτή Αγκαλιά

Ο Καιρός

To τραγούδι μας